Testovi
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA


xor.jpg
 

Generic ( www.generic-motors.com ) je prilično nova marka u svijetu motora, prije svega, njihova proizvodnja je bazirana na skutere. Ovdje ću se orijentirat na njihov model XOR. 

Na prvi pogled zanimljivog je dizajna za koji je zaslužna ugledna tvrtka KISKA www.kiskadesign.com koja dizajnira i za KTM. Generic je Austrijska marka koja kao i mnoge druge ima proizvodnju u Kini, vidljivo je da su agresivno krenuli u osvajanje tržišta, kako dizajnom, tako i cijenom. Što se tiče voznih osobina XOR je ugodan za vožnju, a zamjerke se mogu uputiti nešto manjom količinom prostora na podnici i malim rezervoarom (4L). 
Pohvala prije svega ide na potrošnju koja se najviše ističe skidanjem jedne od blokada.  Snaga skutera je solidna što ne znači da nije moglo bolje, zasluge ovomu idu na račun auspuha koji oduzima snagu ovom dvotaktašu ispunjavajući  euro2 norme o čistoći ispušnih plinova. Dodatna zamjerka ide na blokadu auspuha koja se nalazi u grani koju nije moguće ukloniti osim zamjenom same grane. Ovim rješenjima neće biti zadovoljni oni koji od skutera traže jurilicu iako se uz manje izmjene može i takvim problemima stat na kraj. Kontrolna ploča lijepo je ukomponirana u ostatak dizajna i nudi osnovne informacije, pohvaliti se može i točnost brzinomjera koji je pretjerivao tek 2-3km u odnosu na auto. XOR sa skinutom blokadom na prijenosu nije prelazio 55km zbog gore navedenih razloga. Kočnice su u svakom trenutku odlično obavljale posao iako je zadnji bubanj mogao zamijeniti disk. Završna obrada je na visokom nivou, može se reći i bolja od ostalih skutera u istoj klasi. Mjesta ispod sica je dovoljno za manju kacigu a mjesta za suvozača će biti i više nego dovoljno. 
U svakom slučaju pred Genericom je vrijeme dokazivanja i ne sumnjam u njegov uspjeh, pogotovo danas u doba velike konkurencije s istoka pred kojom su i mnogi veći proizvođači popustili premještanjem svojih postrojenja u kinu, naravno uz nadzor odgovornih ljudi za kvalitetan proizvod.

autor: roby44

Više na našem forumu..

Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

RACING.jpg