Testovi
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA

kymco people GTi300

Nakon prošlogodišnjeg hit modela DOWNTOWN, ovu godinu smo jedva čekali da nam dođe na test naveliko najavljivani i od mnogih redakcija hvaljeni KYMCO PEOPLE 300 GTi.  Zašto? Pa zato jer se radi o vjerovatno najpopularnoj klasi skutera kod nas (250/300ccm - 16" kotači) u kojoj postoji cijeli niz vrlo popularnih  konkurenata koje novi PEOPLE želi gurnuti u drugi plan ( npr. piaggio beverly,  aprilia scarabeo, yamaha x-city  itd.). Pa krenimo s testom..

kymco people GTi300

kymco people GTi300

KYMCO nas je novim PEOPLEom 300 GTi odmah zaintrigirao vrlo modernim dizajnom. Naglašenijih je linija, te sa posebno istaknutim LED žmigavcima i vrlo zanimljivom i orginalnom metalik zlatnom bojom odmah privlači pažnju.  Ista stvar je i sa tehničkim detaljima, odmah ćete uočiti u osnovnoj opremi i kofer u boji skutera, ali tu je i integralna bravica, te već standardni punjač mobitela od 12V. Ono što je hvale vrijedno je i dodatna oprema koja se može kupiti uz ovaj skuter, a to su posebni utezi i ručice volana, kromirano-karbonski retrovizori, te poseban veliki naslon za suvozača, a tu je i ABS za one koji žele još sigurnije kočnice.

kymco people GTi300

kymco people GTi300

Pod sjedalom nažalost i nema puno mjesta što je boljka praktično cijele ove klase skutera 16" kotača. Tome dodatno pridonosi smještaj rezervoara goriva. Ipak JET kacigu bi trebali moći smjestiti pod sjedalo, a ako ste koristili veću kacigu poput mene onda vam i dalje preostaje kofer srednje veličine koji možda nije vrhunske kvalitete kao recimo GIVI, ali sasvim dobro služi svrsi.  Za one koji žele iskoristiti maximalno prostor tu je i dodatni pretinac koji se nalazi ispod volana.

kymco people GTi300

Komandna ploča nudi sve potrebne informacije. Posebno se ističe analogni pokazivač brzine,  dok ćete na digitalnom ekranu moći nači pregršt raznih drugih bitnih informacija. Retrovizori su klasičnog dizajna,  vrlo pregledni, i visoko smješteni što dobro dođe u gradskoj vožnji.

 

kymco people GTi300

Kad govorimo u novom PEOPLEu GTi 300 , moramo naglasiti da se radi o vrlo voznom skuteru, uske konstitucije, koja dodatno naglašava agilnost pa pomalo i sportski karakter. U gradskoj vožnji,  tu se naš testni skuter snalazi kao riba u vodi. Ali ni međugradske relacije nisu problem, iako će se neki možda malo požaliti na sportskiju tvrdoću ovjesa i sjedala koji su više gradski podešeni, ipak po meni osobno je skuter podešen idealno. Iako skuter nema klasični vjetrobran, to se ne osjeti u gradskoj vožnji, možda malo tek kod maksimalnih brzina na otvorenoj cesti.

kymco people GTi300

kymco people GTi300


KYMCO PEOPLE 300 GTi ima jedan disk naprijed i jedan iza, te koči odlično. Već smo napomenuli da postoji opcija i ABSa,  ali i ovako je vrlo lako dozirati ili jako kočiti sa sa ovim kymcom.

kymco people GTi300


I napokon dolazimo do najjačeg aduta ovog skutera, a to je agregat. Još prošle godine je kymco sa downtownom predstavio G5 jednocilindrični agregat sa direktnim ubrizgavanjem od 298,9ccm. People ima deklariranu snagu od 21,1kW pri 7500rpm i okretni moment od 30 Nm pri 6250rpm, i da,  možemo reći da ide fenomenalno. Očito je i prijenos idealno podešen, jer skuter gotovo da ni nema rupe u ubrzanju do 120km/h, a ni brzine iznad 140km/h mu nisu strane. Osobno sam čak uspio izvuć 160km/h po satu , i mogu samo potvrditi da je skuter prava jurilica.
Potrošnja se kretala oko 4,1 L što je odlično. Tu ide mala zamjerka rezervorau goriva za kojeg  bi htjeli da ima malo više kapaciteta, jer se već nakon 5litara potrošenog benzina pali rezerva.

kymco people GTi300

Za kraj još malo i o cijeni. Novi KYMCO POEPLE 300GTi košta cca 36000kn što s obzirom na ponuđeno možemo reći da je fer cijena.  Novi je model, s vrlo dobrim agregatom i solidnom opremom koja uključuje i kofer, tako da sa te strane cijenu vidimo čak i kao plus.


PLUS : cijena, agregat , potrošnja, kočnice, oprema , vozne osobine
MINUS :  možda malo više mjesta pod sjedalom , veći rezervoar goriva

MS_recommended_small

Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

SCOOTERTUNING.jpg