Testovi
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA

AeroxR2013 

Novi Aerox R 2013 je poprilično redizajniran i u trendu. Neki su očekivali više, ali baš to što je Aerox 2013 ostao prepoznatljiv je ono što se meni kao autoru ovog članka svidjelo..

 AeroxR2013

AeroxR2013

AeroxR2013

Ipak primjeti da su dizajneri inspirirani Yamaha R-serijom motocikala. To se u prvom redu primjeti na samim oklopima. Tu su sad i agresivnija dvostruka prednja svijetla. Utjecaj R-serije motocikala je također vidljiv na dizajnu potpuno novog stražnjeg svjetla. Tu je i nova instrument tabla s LCD zaslonom. Ipak ono što će svi vlasnici "starog" aeroxa odmah primjetiti je novo sjedalo. Novo dvostruko sjedalo je dodatno istaknuto bijelim šavovima koji doprinose sportskom imidžu, dok pretinac ispod sjedala može primiti integralnu kacigu. Novo sjedalo će posebno cijeniti suvozač na skuteru jer je to bila često prozivana mana "starog" modela.

AeroxR2013

CIMG1567

Za čvrstoću upotrebljen je čelični okvir na koji je montiran vrlo dobar ovjes sprijeda i straga, koji nudi uglađenu vožnju zajedno sa sportko preciznim rukovanjem, što u praksi znači da je skuter nešto tvrđi tj. sportski orjentiran. Teleskopske vilice sprijeda imaju 80 mm hod dok stražnji amortizer nudi 70 mm hoda. Skuter je , iako je vrlo kompaktan što znači vrlo agilan (npr. Aerox R ima radijus okretanja od svega 2 metra) , i izrazito stabilan na neravninama. Aerox R 2013 se svakako najbolje snalazi u gradskoj vožnji. Suha težina od svega 92.5 kg također ide u prilog laganom rukovanju.

AeroxR2013

Aerox je bio poznat po odličnim "brendiranim" kočnicama, koje su sada orginalne yamahine, ali i dalje osiguravaju uglađeno te po potrebi i jako kočenje. Novi model karakteriziraju velike disk kočnice od 190 mm sprijeda i straga. 13-inčni sportski kotači su opremljeni s širokim i niskoprofilnim gumama Michelin Power Pure. Sprijeda u dimenziji 130/60-13, dok straga u dimenziji 140/60-13.

 AeroxR2013

Nova generacija Aerox R-a je pogonjena 49 ccm, 2-taktnim agregatom hlađen tekućinom. S promjerom i hodom klipa od 40 mm x 39.2 mm te visokim stupnjem kompresije od 12:1, ovaj agregat dostiže maksimalnu snagu pri 6.750 okr/min. Ipak testni primjerak je imao agregat sa svim blokadama koje po zakonu i normama mora imati, što ne samo da utječe na krajnju zakonski ograničenu brzinu do 50km/h , nego nažalost i na ubrzanja, koja su kod testnog tvornički blokiranog skutera ipak vrlo slaba.

AeroxR2013

AeroxR2013 

 

PLUS : kvaliteta izrade, dizajn , vozne karakteristike , kočnice

MINUS : nešto manja podnica, tvornički poprilično blokiran agregat

 

Zahvaljujemo se tvrtci TM Zagreb d.o.o na ustupanju skutera za ovaj test..


Novi Aerox R će biti dostupan u standardnoj i Naked izvedbi. Dok standardni Aerox R model karakterizira gornji oklop koji uključuje instrument tablu i upravljač, novi Aerox R Naked model ima manje oklopa tj nema oklop oko upravljača


Aerox R: Tehničke specifikacije
*    Dostupne dvije verzije: Aerox R Aerox R Naked
*     Aerox R Naked karakteristike:
            - Minimalni oklopi te naked upravljač                              - Najnoviji stil za urbane vozače
*    Yamaha kvalitetea, poudanost i podrška
*    49 ccm, 1-cilindričan, 2-taktni agregat hlađen tekućinom
*    Super odzivno ubrzanje
*    Posve nove komponente oklopa
*    Sportski okvir za oštro rukovanje
*     Lagani 13-inčni aluminijski kotači
*    Ekstra široka stražnja guma
*    Radikalni oklopi inspirirani R motociklima
*    Prednje i stražnje disk kočnice velikog promjera
*    Izvrsne kočione performance i rukovanje
*    Uglađene teleskopske vilice
*    Stilizirano dvostruko sjedalo sa sportskom pozicijom sjedenja
*    7 litarski spremnik goriva te 1.25 litarski spremnik ulja
*    Nova instrument table s LCD zaslonom
*    Spremište ispod sjedala za integralnu kacigu
*    Novi oblik stražnjeg svjetla u YZF-R1 stilu
*    Širok izbor dodatne opreme

Boje:

Aerox R:
“Absolute White”
“Funky Blue”
“Lunar Grey”

Aerox R Naked:
“Power Black”

Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

RACING.jpg