Testovi
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA

joymax.jpg

 

Evo nakon Joyride-a, odlucio sam predstaviti još jedan maxi-skuter iz SYM-ove ponude, radi se o GTS-u, koji je još poznat i po imenima Joymax i Voyager. Skuter dolazi u tri izvedbe, 125, 180 i 250 ccm, ovdje će najviše govora biti o najjačem modelu, ali razlika je ionako uglavnom u pogonskom agregatu. Kao što sam već rekao, SYM izađuje vrlo kvalitetne skutere po vrlo prihvatljivim cijenama što dovodi do vrlo lijepog rasta udjela tržišta ove azijske kompanije.


Iako je na testu bio prototip sa nešto lošijom završnom obradom plastika i boje, što je donjelo jednu dozu nezadovoljstva kod autora, ali kad je krenio u akciju to jesve bilo zaboravljeno. Postavljanjem ključa u bravu i davanjem kontakta, igle na satovima su se počele "igrati", dok je sustav odrađivao prve provjere. Pritiskanjem pokretnog gumba, jednocilindrični, četverotaktni motor je došao u život.

S nešto opreme spremljene u tapecirani i osvjetljeni prostor pod sjedalo, autor je krenio na prvu vožnju. Sjedanjem na skuter, osječaj je bio kao kod kuće a svi loši utisci su nestali. Kako kaže upravljanje je vrlo lako i može se voziti bez ikakvih bojazni o nestabilnosti. Nisko težište i tvrd ovjes rade savršeno i od vožnje stvaraju užitak. Na brzim vangradskim cestama ovaj skuter blista, zavoji se prolaze s lakoćom. Od samog starta do 65km/h skuter odlicno vuče, nakon toga se javlja određena rupa i potrebno je neko vrije da dosegne 120km/h, nakon toga na duljim ravnicama pokazivao je oko 125km/h na satu. Nakon testa sam agregat je malo modificiran čime je riješen problem srednjih okretaja viđen na testu.

Ovo svakako nije najbrža 250-ka ali i sam pogled ukazuje na to da se radi o touring a ne sportskom skuteru. Visina skutera je dobra iako je autor uspio zastrugati pri jačem naginjanju, ali kako navodi pri normalnoj vožnji nećete ostavljati iskre u svakom zavoju. Sjedalo je predviđeno za dvije osobe, dovoljno je veliko i udobno, postoji i naslon koji uvelike pomaže kod duljih putovanja. Suvozač isto tako ima dovoljno mjesta. Hvatište za suvozača i klinovi za noge su jako dobro riješeni, tako da nećete dobivati kritike od suvozača. Iako je vjetrobran bio nešto prenizak za autora, navodi da ipak služi svrsi i da je dosta pomogao po hladnoći i kiši.

Iako autor navodi da mu povezane kočnice baš i nisu drage, za ove GTS-ove je rekao da funkcioniraju vrlo dobro. Desna ručica upravlja prednjom kočnicom i ima dovoljno snage da sama skine dobar dio brzine. Lijeva ručica upravlja zajedno prednjom i zadnjom kočnicom i tu isto tako ne nedostaje snage da bi se skuter sigurno zaustavio. I u gradskoj gužvi skuter je jednako sposoban, može se voziti dovoljno sporo bez ikakvih ljuljanja i nestabilnosti, lako se može voziti i užim prolazima jer nije preširok. Veliki retrovizori mogu se lako sklopiti ukoliko je to potrebno. Ukoliko nikad niste vozili maxi-skuter, oduševit ćete se koliko je lagan za upravljanje, Sym Joyride je naprimjer jedan od najboljih a GTS je odlična zamjena za one koje žele biti još malo ljeniji. 250ccm skuter je vrlo prikladan za one koji žele i poneka putovanja vikendom.

Komandna ploča je opremljena brojačem okretaja i brzinomjerom, Britanci se malo žale zbog premalih oznaka za milje s unutrašnje strane, ali nama to ionako nije važno. Digitalni displej daje informacije o gorivu i temperaturi i tu je još sat i “trip” funkcija, kao i upozorenja za stanje akumulatora i indikatora. “Igranje” s funkcijama je najbolje raditi dok stojite jer su tipke premalene da bi se lako koristile u voznji, pogotovo ako nosite rukavice. GTS je opremljen i maglenkom i svjetlima za nesreću što je dobra sigurnosni element skutera. Svijetla su dobra, sastoje se od dva prednja svijetla koja su ugrađena u masku, uz to ima i kružno postavljene LED diode ispod snažnog glavnog svijetla, zadnje svijetlo je isto tako od LED-dioda, nema isprike da vas ne vide i vozaći automobila slabijeg vida.

Sve u svemu, autor navodi da je impresioniran skuterom i jedina pritužba ide na račun nedostatka snage u srednjim okretajima, što je tvornica uspijela riješiti prije izlaska na tržište. Ukoliko još niste vozili maxi-skuter pribojavajući se njihove veličine i težine, preporuča se da se isprobate pokoji krug na njemu, u svakom slučaju bit ćete iznenađeni...

 

Izvorni članak:

http://www.symscooters.co.uk/edit_2.php

Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

GAS.jpg