Testovi
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA

b_600_450_16777215_00_images_stories_modeli_pgo_pgo_250_G-Max.jpg

 

PGO je tajvanska marka skutera utemeljena 1964. godine, 0d 1972. do 1982. surađivali su s talijanskim Piaggiom, uz brojna ulaganja uspjeli su razviti pogone za izradu motocikala od dizajniranja do testiranja. Svi njihovi proizvodi prolaze kroz vrlo precizne testove što uvjetuje vrlo visoku kvalitetu. Posjedovanjem ISO 9001 certifikata o kvaliteti, korisnicima osiguravaju vrhunski proizvod u svakom pogledu.

Novi G-Max je moderan i brz, posjeduje visoku kvalitetu i performanse, nudi udobnost i lako upravljanje i to sve po vrlo prihvatljivoj cijeni. Sjedenjem na G-maxu dobiva se zapovjednički pogled na cestu s 820mm visokim sjedalom, što je velika prednost pri probijanju kroz gusti promet. Kao novi G-max vozač primjetit će te da mjesta pod sjedalom i nema previše, ali tko će o tome previše mariti kad integralna kaciga lijepo stane. Ukoliko pod sjedalo stavite nešto hladno primjetit ćete da se kraćeg puta nije pretjerano ugrijalo, za razliku od većine skutera gdje pod sjedalom možete skuhati kavu. Još jedan veliki plus ovog novog skutera su svijetla, čak sedam svjetala s prednje i tri sa stražnje strane, što postaje vrlo korisno ukoliko se često vozite noću. Prednje 35 vatno svijetlo je vrlo adekvatno zahvaljujući OEM halogenki koja dolazi s Maxom.

Za grad, ovaj skuter je možda malo i pretvrd, što postaje očigledno na neravninama. To je vjerovatno posljedica zadnjeg amortizera, šteta što nije podesiv. S druge strane, taj tvrdi ovjes daje odličan osjećaj ceste i onoga što se događa ispod Maxxis gume koja odlično drži cestu. Nisko težište s gumama niskog profila na 13" felgama daje vrlo precizno upravljanje kako na cesti, tako i na stazi. Skuter ne samo da je dobar, već se jako ističe u zavojima. Navedena snaga od 11.6ks na 7750 okretaja je veća nego što je potrebno za gradsku vožnju, ali na stazi ne bi škodilo više. Maksimalna brzina serijskog Maxa je oko 120km/h, brzinom od 100km/h možete se voziti cijeli dan bez ikakve brige. Nakon 4800 okretaja,skuter ce lijepo potegniti, i brzina će rasti kako budete okretali ručicu gasa, na oko 6000 okretaja vozit ćete oko 80km/h, ali tojš nije sve jer nakon 6000 okretaja skuter će opet lijepo vući sve do 9000 okretaja, nakon toga slijedi rupa do crvenog područja.

Tester navodi prijeđenih 34 kilometara s jednom litrom goriva, što znači nešto manje od 3L/100km, što svakako nije loše. Max ima odlične kočnice, naprijed su četveroklipna kliješta kakva se inače viđaju na sportskim motociklima. Zračno i uljno hlađen agregat znači manje brige oko dijelova za hlađenje i više koncentracije na samu vožnju. Što se tiče detalja, poklopac spremnika za gorivo je vrlo lijepo napravljen, bez brave, EVO ispušni sustav ima dubok zvuk a ženama će se svidjeti što se vrlo lako podiže na centralni nogar. Kako ništa nije savršeno, tako i Maxu dolaze primjedbe na račun predugog bočnog nogara i preširokih retrovizora. Kako kvaliteta nije jeftina, tako i ovaj skuter ima nešto višu cijenu, ali ipak prihvatljivu, trenutno je na akciji i cijena je 18.999 kn.

Ukoliko tražite sportski skuter futurističkog izgleda, sofisticiranog ovjesa i izgleda koji će vam izmamiti osmijeh svaki put kad ga vidite, PGO G-Max 150 EVO je pravi izbor za vas.

Skuter dolazi u četiri vrlo lijepe boje:

 

Izvorni članak: http://www.motorcyclephilippines.com/features/g-max-150-review-street-and-track/#more-85

Preporučio bih i stranicu na Engleskom jeziku o materijalima i tehnologiji korištenima u G-Maxu:

http://www.english.pgo.com.tw/technology.shtml

Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

RIDE.jpg