Testovi
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA

Ovoga puta Vam prenosim iskustva o E-Jewelu 150 za kojeg bi se usudio reći da ga dobro poznajem pošto sam vlasnik modela e-charm 150 koji s njim djeli motor, kotače, kočnice i dobar dio voznih osobina.

CFMOTO je kineska tvornica skutera i motocikala koju mnogi gledaju s oprezom kao i svakog "kineza" . Ali činjenica je da rade solidne skutere.

Vratimo se na konkretan model, u prvi mah se vidi da je dizajn čista kopija Yamahe WHY , jednostavan retro stil . Malo kad se približite za vidjet je ipak grublja završna obradu, koju je ipak zadovoljavajuća, a kad čujete kasnije cijenu i lako se zaboravi :) .

Skuter pogoni vodom hlađen 4T motor od 12KS koji skuter može uredno povući i preko 100 Km/h na ravnom (uzmite u obzir i to da sam ja stokilaš :) ) , a nizbrdo čak i 115 Km/h što je sasvim solidno. Mala zamjerka možda na sam start di se pri 5 Km/h pojavljuje mala rupa, ali čim potegne benzin skuter jasno ubrzava do 90 i onda malo po malo evo Vas i na stotki :) . Napomena, moj e-charm koji ima isti motor me je vozio već mnogo puta na relaciji Rijeka-Zagreb -Rijeka starom cestom u komadu i to je učinio besprijekorno. Pregrijavanja, ili nešto slično zaboravite. Motor uvjek dobro vuče.

Veliki kotači i međuosovinski razmak pružaju sigurnost , dok se sama voznost skutera mrvicu gubi za same gradske gužve što je i logično, ali to neće zaustaviti spretnije da se probiju i kroz najveće gužve. Zato na otvorenijoj cesti skuter dolazi na svoje.

Kočnice zadovoljavaju osnovnu funkciju, ispred i iza je disk, i solidno koče, iako traže malo čvršči stisak. Gume su čak dosta dobre po suhom, iako nisu baš kišne pa tu preporučam oprez.

Sam skuter ima malo mjesta ispod sica nažalost. Tome je doskočio uvoznik koji poklanja kofer u boji skutera. Tu se nesmije zaboraviti ni pretinac u vespinom stilu koji takodjer može dobro poslužiti .

Šta još reći, naravno, to je cijena, a taj skuter možete dobiti ispod 15000,oo kuna, i to je ovom skuteru najjači adut.

tehničke specifikacije : http://www.mojskuter.com/index.php?option=com_content&task=view&id=159&Itemid=33

 

E-Jewel_125.jpg

fotka iz kataloga

 

Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

RACING.jpg