Testovi
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA

people S

 

Ovoga puta sam dobio na test kymca, model people 200 S..

Ali na raznim stranicama već postoje testovi našega modela, pa sam otišao korak dalje i usporedio ga sa kinezom cfmoto e-charm 150..

b_600_450_16777215_00_images_stories_modeli_cfmoto_echarm.jpg

 

Evo prvo neke tehničke usporedbe da dobijemo bolji uvid:

  People 200 S E-Charm 150
motor 4T, 163 ccm 4T, 152 ccm
potrošnja benzina (u litrama) 3,7 3,2
snaga (KS) 11,3 11,5
hlađenje zrak voda
kočnice (ispred/iza) disk/bubanj disk/disk
cijena (cca. u kunama) 21000 16000

Na prvi pogled sve je jasno, kineski e-charm u svemu je "bolji" , ali treba uzeti dozu rezerve, ipak kymco ima par aseva u rukavu s kojim pokazuje tko je "jači"u ovom kratkom testu .

 

MOTOR

Tu je Kymco napravio vrhunski posao, agregat vuce do 100 km/h bez rupa u ubrzanju, vuče konstantno i na njega se vozač uvjek može osloniti, gdje sam e-charm se ne može pohvaliti tim karakteristikama, iako ima par kubika manje , i postiže jednaku konačnu brzinu od 105 km/h, njegova brzina tj. ubrzanja nisu tako tečna kao i kod kymca. Potrošnja echarma je zavidna pa mu tu možemo naći razloge zašto su preformanse mrvicu tromije.

 

VOŽNJA

U vožnji se osjete dva detalja, motor koji je na kymcovoj strani i ovjes koji je podjednak. Iznenađujuće je kymco lagan naprijed, što se osjeti kao nedostatak u bržim zavojima i općenito u zavojima, ali mrvicu bolji amortizeri to pokrivaju. Kočnice su zadovoljavajuće iako ne bajne na oba modela . Mala napomena: echarm tu s zadnjim diskom je ugodniji za vožnju tj. kočenja...

 

CIJENA..

Odmah prelazim na cijenu, jer ona objašnjava neke druge detalje, kymcovi "satovi" , i završna obrada su daleko bolji, detalji kao što su halogena svijetla također idu u prilog kymcu i tu se vidi glavni razlog zašto je kymco skuplji.. Ali ostaje neobjašnjeno zašto kymco nema vodeno hlađenje ili makar zadnji disk koji se osjeti u vožnji kao veliki plus. Ipak je 5000 kuna skuplji. Kupcima kojima je to bitno, vjerovatno će pogledati jačeg brata people 250S . Oni koji se odluče na ovaj model biti će svejedno jako zadovoljni. Kinez E-Charm ionako cilja na one kojima detalji nisu bitni , već je cijena u prvom redu , ona je njegov strašan adut.

 

 

Zahvaljujem se moto shopu "AVE"

i Goranu koji mi je ustupio doslovno svoj kymco people 200S crvene boje . HVALA

 
Više na FORUMU

 

 

Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

HANDLEBARS.jpg