Zanimljivosti
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA

Hyper Modified TMAX by Ludovic Lazareth

Početkom ljeta, Marcus Walz je predstavio svoj concept Hyper Modified TMAX-a koji je kombinirao njegov prepoznatljivi agresivan stil sa radikalnim linijama te sportskim izgledom TMAX–a, stvarajući jedinstveni maxi skuter. Postavljajući ljestvicu tako visoko, Ludovic Lazareth je bio prisiljen potražiti dodatnu inspiraciju za svog TMAX-a ...

Hyper Modified TMAX by Ludovic Lazareth


“Kada sam prvi puta ugledao novog TMAX-a učinio mi se prilično sportski, kao MotoGP motocikl ili kao YZF-R1,” rekao je Lazareth. “Bez obzira na to htio sam otići još dalje u svojoj preradi te dodatno pomaknuti granice”.

Hyper Modified TMAX by Ludovic Lazareth

“Visoko kvalitetna tehnologija kao i posebne inženjerske tehnike koje se koriste u aeronautičkoj industriji imaju zaista veliki utjecaj na moj konačan dizajn. Prilikom prerade TMAX-a nastojao sam pretjerati u postojećim aerodinamičnim linijama koristeći materijale i komponente koji se mogu pronaći samo u najnaprednijim zrakoplovima – od tuda je i krenula ideja o ugradnji turbo kita!

Hyper Modified TMAX by Ludovic Lazareth


“Čim sam započeo s radom na TMAX-u postavio sam jedan ultimatum – mora ići brže od 200 km/h. Kako bi to postigao, ugradio sam turbo kit koji je podigao snagu za otprilike 30% na približno 60 ks. Ovo je sada zaista ozbiljan skuter i zvuči doista nevjerojatno.

Hyper Modified TMAX by Ludovic Lazareth


“S originalnim sustavom ispuha TMAX je zaista tih ali Hyper Modified verzija pokretana turbinom proizvodi prepoznatljivi zvuk. Osobno mislim kako su trkaći sustavi ispuha prebučni za cestovnu upotrebu stoga sam osmislio i napravio poseban sustav ispuha ispod agregata u koji je ugrađen katalitički konverter te ima zaista impresivan završetak koji savršeno pristaje linijama skutera. Ispuh je glasniji od originala ali ne i preglasan kao trkaći sustavi ispuha. Zvuk je iznimno ugodan te zaista poseban i jedinstven za Hyper Modified TMAX-a.

Hyper Modified TMAX by Ludovic Lazareth


“S obzirom da je skuter sada zaista brz, učinilo mi se neophodnim unaprijediti neke dijelove okvira. Prednje vilice su preuzete s YZF-R1 te sam uspio ukomponirati ISR prednje kočione čeljusti te dodati veće kočione diskove. Sada su kočnice doista nevjerojatne, vrlo snažne, no i skuter je snažan!

Hyper Modified TMAX by Ludovic Lazareth


“Vizualno sam htio zadržati Hyper Modified TMAX-a sličnim Hyper Modified VMAX-u od prošle godine, da izgledaju kao članovi iste i jedinstvene obitelji. Korištena je ista srebrna i mat siva boja na oba vozila. Također, unaprijedio sam i izgled TMAX-a. Oklop možda izgleda identično kao i na tvorničkom skuteru ali nije. Samo nekoliko originalnih panela je zadržano u tvorničkom stanju. Rekao bih da sam promijenio 80% plastika kako bi učinio TMAX-a još jačim i sportskim. Pri prvom pogledu uočiti ćete razliku ali ljudi koji poznaju ovaj skuter će prepoznati mnogo izmjena i dorada.

Hyper Modified TMAX by Ludovic Lazareth


“Jedna od meni najdražih modifikacije je na instrumentima. Iako se možda čini da je brzinomjer identičan tvorničkom, otvorio sam ga i dodao dvije nove naljepnice na kojima piše ‘200 i 220 km/h’ u istom stilu kao i Yamaha pokazivač. Ako letimično pogledate, nećete primijetiti ništa, no ako pogledate ponovno vidjeti ćete da je ovo jedan zaista poseban TMAX!


“Hyper Modified TMAX je zaista fantastična projekt ali još nismo gotovi. Dostigli smo cilj od 200 km/h ali sada radimo na novoj mapi ubrizgavanja da vidimo možemo li još poboljšati tu brojku”.

Marcus Walz i Ludovic Lazareth su pokazali što znaju, sada samo ostaje Roland Sands koji danonoćno radi u svojoj radioni. Marcus je podigao ljestvicu, Lazareth je dostigao, kako će se Rolandov uradak pokazati? Čekamo s nestrpljenjem. Kao što je Ludovic Lazareth dokazao, nebo nije granica, već početak.

 

Više info : yamaha-motor.hr

Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

HANDLEBARS.jpg