Testovi
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA

IMGP1957

 

     Voziti se od Krka do Karlobaga i nazad po predivnom vremenu na susret s prijateljima skuterašima je uistinu zadovoljstvo , a uz to ako voziš pravoga sportaša kao što je i  DERBI GP1 250 , zadovoljstvu nema kraja.

    Ovoga puta imamo čistokrvnoga sportaša na testu, stoga nemojte očekivati da pišem o prtljažnome prostoru , kojeg ću ipak spomenuti jer ga ipak ima :)) , ali pretpostavljam da ste shvatili ste na šta mislim..

    Krenut ću od općeg dojma i pomalo ga secirati tako da se osvrnem na motor, ovjes, kočnice , kvaliteta plastika.. Pošto sam se družio s ovim skuterom uglavnom na  poluotvorenoj cesti, i uz lijepo vrijeme koje me pratilo , neki bi rekli da sam imao idealne uvjete za testirati ovoga derbija..

 

IMGP1971    I dojmovi su odlični, i ne samo odlični i više od toga. Skuter dobro ide, dobro se sjedi na njemu, dobro drži zavoj. Ali.. :))

    Idemo redom. Prvo što ćete primjetiti na ovome skuteru je da morate zabaciti nogu kao na motoru da bi sjeli na njega (ili sišli) . A položaj kada sjednete je uistinu sportski, sjedalo vas gura prema naprijed i drži vas (u slucaju jačeg gasa neda vam da kliznete nazad) . Skuter traži od vozača čvrst zahvat na volan, i tada vas aluminijski okvir potpomognut tvrdo podešenim amortizerima tjera da stisnete gas.. i da osjećat ćete se sigurno.. Jer skuter predivno drži cestu, zavoje, a i neravnine gazi sigurno.. Neudobnost je tada u drugom planu jer vam je u prvom planu stiskanje gasa.. 

    Motor , pardon skuter :)) je napravljen da ga se stisće do kraja i to vam je jasno u svakom trenutku vožnje.. A i vrhunske kočnice , primjetite dva prednja diska veličine 245mm te radijalna kliješta, vam govore, samo naprijed i ne brini (malo cvile, ali to je vjerovatno bilo do testnog modela..).. 

IMGP1970    I tu je simfoniji kraj.. Izražavam duboku žalost što je dobar skuter izašao u krivo vrijeme.. Jer po mome mišljenju motor je i najveća mana ovome skuteru.. Sad će mnogi reći : "..ali kako kad ima najbolji motor u klasi, piaggov od 16,9 kW? " E pa ovaj skuter jednostavno vapi za jačim motor , jer brzina od 110-120 km/h je za ovaj skuter NIŠTA.. On kao da je rađen za neki 2T motor , ili bar 400ccm i brzine kao što su 150-160 km/h .

   

IMGP1969    Malo bi se i osvrnuo na razvijanje snage, koje je linearno i vrlo dobro, ali nemogu se oteti dojmu da na kočenju pred zavoj skuter previše "umre" i onda imaš borbu s okretajima.. Naime skuter se lijepo vozi na 5500 okretaja i to mu je putna brzina.. na 4500 okretaja je mrtav, a preko 6-6500 okretaja počinje jako vuči.. Za sportaša, za skuter s kojim želite naganjati ostale , to i nije baš idealno s obzirom da nakon kočenja okretaji padnu i na 2000, a kroz zavoju i pri izlazu kasno dobijate snagu.. Ali to je samo moj osjećaj nakon ipak budimo realni prekratkog druženja sa skuterom , a uz to moram napomenuti da loše gume koje serijski dolaze i ne uljevaju previše sigurnosti u zavoju, pa i samo stiskanje gasa nije isto.. :)

    Sve u svemu , bolji motor od ovoga danas i ne postoji , tako da sve ovo što sam rekao protiv motora uzmite s rezervom i budite sigurni da imate u klasi vrhunski stroj.

    Završna obrada se čini solidnom, malo se čuju plastike kako vibriraju , ali zanemarivo bih rekao, a o dizajnu da ni ne govorim, su svi već opjevali hvalospjeve..  

    I da, ostao sam iznenađen da pod sicem ima mjesta za manju kacigu, da ima čak i korisnih pretinaca , sve u svemu , za sportaša  kao što je ovaj , pohvalno.. 

    Na koncu sam se morao oprostoti od ovoga ljepotana.. I to tužan.. jer skuter je uistinu pravo zadovoljstvo voziti.. Cijena od cca 32000 kn se čini opravdanom s obzirom šta sve skuter nudi.. 

    Dok ovo pišem izašao je i model 2007. , s evidentnim razlikama, od stražnjih amortizera kojih je sada dva, pa samo jedan prednji disk, te očito udobnije sjedalo.. Rekao bih mirnija , cestovnija varijanta.. Definitivno manje sportskoga šarma nego ovaj model 2006. kojeg sam probao i kojeg bi si radije imao.. Nema druge nego pričekat model 2007. da dođe na novi test , pa me možda i razuvjeri.. :))

 

GP1250i_2007

 

Eto.. zahvaljujem se tvrtci CRO FUTURA na ustupanju skutera za ovaj test, ili ja bih ga ipak nazvao osobnom doživljajem , kojeg možete komentirati i na našem forumu ..   

 

Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

RIDE.jpg