Najave
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA

Vespa-PX-2011

Odlične vijesti nam stižu iz Piaggia. Vespa PX is back :-) Čini se da je stara dobra PXica ostala točno onakva kakvu bi je i sami željeli ...

 

Nova Vespa PX

Vespa u svojoj najoriginalnijoj formi ponovno zauzima mjesto bezvremenske legende. Spojem povijesti najslavnijeg skutera na svijetu i njegove budućnosti nova Vespa PX vratila se sa svojim klasičnim kubikažama.
Neusporediv stil, klasični mjenjač s četiri stupnja prijenosa i pogonski agregati koji zadovoljavaju nove ekološke standarde čine novu Vespu PX prepoznatljivom i jedinstvenom.

Sedamnaest milijuna Vespi prodanih diljem svijeta od 1946. godine spojilo je ljude različitih narodnosti i kultura te pretvorilo snove i želju za slobodom mnogih naraštaja u stvarnost.
Vespa je sastavni dio naše povijesti i jedinstven fenomen u povijesti pop kulture: bilo je to vozilo koje je donosilo mobilnost u poslijeratnoj Europi. Pratila je mlade generacije kad su se podijelile na šminkere i rokere, odnosno na Vespe i Lambrette. Vespa utjelovljuje glazbu, buntovništvo, romantiku i bijeg od svakodnevnice. Predstavljala je pojam slobode za svakoga te je simbol ere ''Dolce Vita''. Odigrala je veliku ulogu u revoluciji mišljenja koja je dozrjela s mladim generacijama u 60-tim i 70-tim godinama prošlog stoljeća. Bila je tu za vrijeme dolaska rock'n rolla u Europu te je dočekala pojavljivanje MTV generacije i digitalne glazbe. Ali tu nije njezin kraj.

33 godine na svjetskim cestama.
2011. godina 33. je godišnjica Vespe PX, dob s kojom se rijetko koje vozilo, a pogotovo dvotočkaš može pohvaliti.  Ovo postignuće još nevjerojatnijim čini popularnost Vespe PX s više od 3.000.000 primjeraka prodanih diljem svijeta. Velik dio tih vespi i dalje vozi, što ne dokazuje samo legendarnu izdržljivost nego i emocionalne vezanosti vlasnika za svoju Vespu.  Među sadašnjim modelima Vespe, model PX jedini ima mjenjač s četiri stupnja prijenosa na upravljaču, što je osnovni uvjet za sve entuzijaste, a uz to nudi i prepoznatljiv dizajn koji nadilazi sve modne trendove.

Legenda se vratila.
Osnovne linije i elegantno minimalistička. Vespa PX sačuvala je svoje klasične prednosti koje su odredile njezin uspjeh tijekom tri desetljeća: prepoznatljiv stil, funkcionalnost i jednostavnost korištenja, legendarna robusnost čelične šasije i pouzdanost jednostavnog, neuništivog pogonskog agregata i mogućnost montaže rezervnog kotača.
Retro instrumentna ploča Vespe PX pregledna je, prepoznatljiva i bezvremenska. Brzinomjer i pokazivač razine goriva osvijetljeni su s neutralnim svjetlom te su u savršenom skladu s čistim dizajnom Vespe. Instrumenti sadržavaju i kontrolne lampice za svjetla, dugo svjetlo, pokazivače smjera i rezervu goriva. 
Novo sjedalo Vespe PX ima novi dizajn i materijale. Dokazana udobnost i prostranost kojima se Vespa uvijek isticala, sada su čak i poboljšane. Idealno za vožnju u dvoje, sjedalo može udobno smjestiti i više osobe te pružiti nenadmašnu udobnost i kontrolu nad vozilom.
Prepoznatljivo okruglo prednje svjetlo na upravljaču pruža dobru vidljivost i time pridonosi aktivnoj sigurnosti u vožnji.
Stražnje svjetlo oduvijek je bilo jedno od ključnih detalja na svim Vespa modelima. Od malog okruglog svjetla na legendarnoj vespi iz 1946., preko dvodijelnog stražnjeg svjetla s kromiranim detaljima koje je krasilo model iz 1962., do dizajna na Primaveri ET3 koja je bila tipična za 70-te godine. Vespa PX ponovno otkriva meke linije stražnjeg svjetla u kombinaciji s klasičnim, elegantnim, kromiranim rubom. Stražnje svjetlo, uz pozicijsko i stop svjetlo, sadrži i osvjetljenje registarske oznake.
Pokazivači smjera na Vespi PX koriste narančasto obojene žarulje iza prozirnih plastičnih leća. Korištenjem prozirnih leća dodatno se naglašavaju elegancija kromiranih detalja i čiste linije Vespe. 
Nove ručice upravljača presvučene su crnim, gumenim drškama s Vespa logotipom. Klasični Vespa logotip krasi i novu zaštitu centralnog tunela s elegantnim glatkim rubom.
Vespa se od ostalih skutera uvijek razlikovala po samonosivoj karoseriji. Vespa i s modelom PX ostaje vjerna tom konstrukcijskom rješenju koji skuteru daje klasičnu notu, a osigurava vrhunsku čvrstoću i precizno upravljanje.
Prednji ovjes s jednim krakom tehničko je rješenje u pravom Vespa stilu i djeluje pomoću spiralne opruge i amortizera dvostrukog učinka.
Straga su elementi ovjesa pričvršćeni na kućište agregata koje je i u funkciji stražnje vilice.
Prednji kočni disk promjera 200 mm surađuje s pouzdanim stražnjim bubnjem promjera 150 mm.
Dvotaktni pogonski agregati od 125 i 150 cm³ prisilno su hlađeni zrakom te koriste CDI elektronski sustav paljenja te električno i nožno pokretanje motora, jer tko bi mogao zamisliti klasičnu vespu bez prepoznatljive poluge za nožni start.
Zahvaljujući korištenju novog katalizatora, koji smanjuje emisije štetnih plinova, oba pogonska agregata zadovoljavaju stroge Euro3 ekološke norme, a za potpuni užitak vožnje Vespa PX opremljena je i nezamjenjivim ručnim mjenjačem s četiri stupnja prijenosa.
Vespa PX raspoloživa je u četiri boje; bijela montebianco, plava mediterraneo, crvena dragon i crna lucido.
Cijena za gotovinsko plaćanje je 22.600 kn za model PX 125 te 23.600 kn za model PX 150.


Vespa PX 125/150: Tehničke karakteristike 

Agregat 

Jednocilindrični, dvotaktni 

Obujam 

PX 125: 123 cm³ 

PX 150: 150 cm³ 

Provrt 

PX 125: 52.5 mm 

PX 150: 57.8 mm 

Hod 

57 mm 

Gorivo 

Bezolovni benzin 95 

Peljenje 

Elektronsko

Pokretanje 

Električni starter i nožni pokretač

Podmazivanje 

Automatska mješalica 

Hlađenje 

Prisilno zračno 

Mjenjač 

Ručni, 4 stupnja prijenosa 

Nosiva konstrukcija 

Čelična 

Prednji ovjes 

Jedan krak sa spiralnom oprugom i jedan hidraulički amortizer sa dvostrukim učinkom 

Stražnji ovjes 

Kućište agregata u funkciji stražnje vilice, amortizer dvostrukog učinka 

Prednja kočnica 

Čelični disk Ø 200 mm  

Stražnja kočnica 

Bubanj Ø 150 mm 

Prednji kotač 

2.10 - 10” 

Stražnji kotač 

2.10 10” 

Prednja guma 

3.50” - 10” 

Stražnja guma 

3.50” - 10” 

Dužina 

1.810 mm 

Širina 

740 mm  

Međuosovinski razmak 

1.260 mm 

Visina sjedala 

810 mm 

Suha težina 

97 kg  

Kapacitet spremnika 

8 litara  

Homologacija 

Euro 3 

Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

GAS.jpg