Testovi
поздравления с новорожденным

MS TRGOVINA

 

bok3

 

Sa novim X-Maxom 250, Yamaha se definitivno drži na samom vrhu najpoželjnijih skutera , pogotovo u svojoj 250ccm klasi. Vrlo udoban , dobro opremljen , i sa odličnom mašinom, X-max se pokazao kao pravi univerzalac koji se lako vozi po gradu , a na otvorenoj cesti još i lakše .

 

Yamaha je ovaj model predstavila sa vrlo jasnom namjerom , X-max bi se trebao nositi s jakom konkurencijom kao što su Piaggio X8 i X9 , Peugeot Satelis itd.. I u tome je, izgleda, Yamaha potpuno uspjela. Ali ne samo to, čini se da je potpuno sustigla i konkurente s velikim kotačima kao što su Piaggio Beverly , Aprilia Scarabeo, Peugeot Geopolis i td. , s time da je Yamaha X-max sve prednosti svoje klase zadržala. Ostaje nam samo za reći : "Bravo Yamaha".
 
 
 
Kotači i kočnice
 
Idemo redom .Yamaha je opremljena sa prednjim kotačem od 15" te stražnjim kotačem od 14" , oni osiguravaju stabilnost pri velikim brzinama, kao i po gradaskim neravninama tj. rupama. Skuter se uistinu lako i sigurno vozi , te odiše komforom . Ali i agilnošću kao i dobrim preformansama. A za to su i zaslužne odlične kočnice temeljene na prednjem disku promjera od 267mm i stražnjem disku od 240mm koje se dobro doziraju i po potrebi snažno zaustavljaju samu Yamahu.
 
kotac
 
 
Motor
 
A šta reći o ovome fantastičnom 4T motoru od 20KS koji ovaj skuter potjera i preko 140km/h po njegovome satu . Da dobro ste čuli, a uzmite u obzir da su motori na testnim vozilima gotovo uvijek ne razrađeni , tako da u našem slučaju iz Yamahe nam garantiraju kad se još malo razradi X-max da će ići i preko magičnih 150 . Ja sam siguran u to nakon što sam ga probao , iako nažalost ne mogu tvrditi da je sat točan, mogu samo reći ovo : osjećaj mi govori da ne laže . Ali i pri manjim brzinama tj. i pri nižim okretajima motor se pokazao kao vrlo elastičan , a ubrzanja su odlična. Sve to uz potrošnju koja se na našem testu kretala oko 4 L/100 km . Još vrijedi napomenuti da motor zadovoljava EURO3 normu.
 
bok
 
 
 
 
Ostalo
 
Kontolna ploča obiluje informacijama , a opet sve je pregledno, te ćete naći pored standardnog brzinomjera i pokazatelje kao što su količina goriva, temperatura motora, sat, broj prijeđenih kilometara, dva odometra itd.
 
kploca
X-max obiluje s prtljažnim prostorom . Ispod sjedala stanu dvije kacige! A i ispod volana se nalazi manji , ali vrlo praktičan pretinac u koji stane recimo novčanik i slične potrepštine.
ispod_sica
 
 
 
Od ostalih detalja koje su mi zapali za oko tu je i "prsten" zavaren na šasiju samoga skutera za kojeg se lako može vezat sam skuter nekim lancem. To naravno olakšava samo vezanje skutera.
 
security
 
 
 
 
A šta reći za kraj o ovome skuteru nego : Yamaha X-max 250 - skuter koji ima sve .
 
 
 
 
 
Zahvaljujem se tvrtci ELODAplus iz Zagreba što nam je ustupla ovaj skuter na ovo testiranje. Trenutno je velika promocija kod njih gdje ovaj skuter možete dobiti za već 37500 kuna.
 

Više pročitajte na našem FORUMu.

PLUS : motor, vozne osobine, prtljažni prostor
 

MINUS : cijena

MS EDITOR`S CHOICE  MS RECOMMENDED

 

 
 
 
Komentari sa MS foruma
Trenutno nema komentara

MS TRGOVINA

Posjeti MojSkuter.com FORUM

Posljednje sa foruma

Partneri

Prijatelji

RIDE.jpg